lauantai 23. toukokuuta 2009

ZUBAIRAJEV HENGENVAARASSA / ZUBAIRAEV'S LIFE THREATENED


Tänään lauantaina 23.5. Zubair Zubairajevin siskolle kerrottiin, että Zubairajev on siirretty tänä aamuna Krasnojarskissa junaan kohti tuntematonta määränpäätä. Tuntematon mieshenkilö kertoi, että Zubairajev ei tule kestämään tulevia olosuhteita ja että jos hänet halutaan pelastaa, toimiin on ryhdyttävä välittömästi. Ihmisoikeusaktivistit mm. Suomessa ja Venäjällä alkoivat välittömästi vedota molempien maiden korkeimpiin viranomaisiin Zubairajevin olinpaikan selvittämiseksi. 
Koska Zubairajevin siirto oli ajoitettu lauantaille, jolloin virastot ovat kiinni ja asiaan vaikuttamaan pystyviä tahoja on vaikea tavoittaa, on pelättävissä että Zubair Zubairajevin kohtalo on lyöty lukkoon. Ponnisteluja hänen olinpaikkansa selvittämiseksi kuitenkin jatketaan. Svetlana Gannushkina on lähettänyt tiedustelun vankiloista vastaavalle taholle Venäjälle, ja Zubairajevin lakimies selvittää asiaa parhaillaan.

Taustaa mm. 
http://pienipuu.blogspot.com/2009/05/zubair-zubairajevin-tarina.html http://pienipuu.blogspot.com/2009/05/zubairajevin-maglevannajan-tilanteet.html

ENG

Today, 23 May, Zubair Zubairaev's sister Malika received a phone call from an unknown male, who told that Zubair has been put on train this morning and transferred to an unknown location, away from Krasnojarsk where he had been sentenced on 12 May, 2009. The man told her, that Zubairaev won't survive the situation in that place. He recommended Malika to start contacting all possible people who might influence the situation as soon as possible if she wants to save him.
Human rights activists for example in Finland and Russia have sent immediate appeals to appropriate officials in both countries, and Zubairaev's is active in finding out the whereabouts of Zubairaev.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.