perjantai 15. toukokuuta 2009

Zubairajevin & Maglevannajan tilanteet kiristyvät


Tiistaina 12.5. Kirovin alueen tuomioistuin Volgogradissa määräsi, että venäläistoimittaja Jelena Maglevannajan tulee maksaa 200 000 ruplan (n. 4500 euron) korvaus Volgogradin LIU-15-vankilan hallinnolle "moraalisesta vahingosta". Tuomioistuimen mukaan Maglevannaja levitti väärää tietoa siitä, että vankilan sairaalassa olisi kidutettu Zubair Zubairajevia, vaikka kidutuksesta on olemassa vahva näyttö.
Samana päivänä sama tuomioistuin määräsi Zubair Zubairajevin siirrettäväksi turvallisuusluokitukseltaan tiukempaan vankilaan jonnekin muualle Venäjälle, koska Volgogradissa ei ole noita vaatimuksia täyttävää vankilaa.
Maglevannaja on sekä omasta että Zubairajevin tilanteesta hyvin huolissaan. Maglevannajan asianajaja aikoo valittaa tuomiosta, mutta mahdollisuudet, että päätös kumottaisiin, ovat lähes olemattomat.
Zubair Zubairajeville siirto muualle Venäjälle on erittäin kova takaisku. Häneen on siirron jälkeen lähes mahdotonta saada yhteyttä, eikä hänen terveydentilaansa päästä tarkkailemaan.

Amnesty International vetoaa edelleen Zubair Zubairajevin puolesta:
http://pienipuu.blogspot.com/2009/05/testi.html

Lisätietoa englanniksi Maglevannajan tuomiosta:
http://www.eng.kavkaz-uzel.ru/articles/10104

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.